przepyszne!
Zawsze chciałam je zrobić i w końcu udało mi się :) Nie smakują tak jak te, które kupuje się przed kościołem, są bardziej twarde i chrupiące, ale też mają inny smak-mi te bardziej smakują. potem można je napleść na sznurek i jeść...
Zawsze chciałam je zrobić i w końcu udało mi się :) Nie smakują tak jak te, które kupuje się przed kościołem, są bardziej twarde i chrupiące, ale też mają inny smak-mi te bardziej smakują. potem można je napleść na sznurek i jeść...
SKŁADNIKI
30 dkg mąki
3 jajka
3 dkg cukru pudru
szczypta soli
WYKONANIE
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Następnie formować wałki i sklejać w małe obwarzanki.
Wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody. Obwarzanki wyjmować gdy wypłyną. Następnie wkładać do piekarnika i piec przez ok. 15 min w tem. 180 st. C.
s m a c z n e g o
PS: Obwarzanki robiłam pierwszy raz wczoraj i nie wiedziałam jak wyjdą, ale wyszły tak pyszne, że dzisiaj zrobiłam drugi raz :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz