8/23/2011

obwarzanki

przepyszne!
Zawsze chciałam je zrobić i w końcu udało mi się :) Nie smakują tak jak te, które kupuje się przed kościołem, są bardziej twarde i chrupiące, ale też mają inny smak-mi te bardziej smakują. potem można je napleść na sznurek i jeść...

SKŁADNIKI
30 dkg mąki
3 jajka
3 dkg cukru pudru
szczypta soli
WYKONANIE
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Następnie formować wałki i sklejać w małe obwarzanki.
Wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody. Obwarzanki wyjmować gdy wypłyną. Następnie wkładać do piekarnika i piec przez ok. 15 min w tem. 180 st. C.

s m a c z n e g o





PS: Obwarzanki robiłam pierwszy raz wczoraj i nie wiedziałam jak wyjdą, ale wyszły tak pyszne, że dzisiaj zrobiłam drugi raz :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz