5/21/2011

rolada bezowa

przepyszna rolada bezowa z owocami. można dodać maliny, truskawki, jagody...
bardzo szybka i prosta w wykonaniu!


SKŁADNIKI
-4 białka
-niecała szklanka cukru
-łyżka octu winnego
-łyżka mąki ziemniaczanej
-serek mascarpone
-czubata łyżka cukru pudru
-owoce
WYKONANIE
Białka ubić. Dodać cukier, ubić. Dodać ocet winny, mąkę. Wymieszać i rozsmarować na blaszce, na folii aluminiowej.
Piec 20 minut w tem. 180ºC.
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i owocami (pokrojonymi na kawałki). Rozsmarować na upieczonej bezie. Zawinąć. Schłodzić przez ok. 1 godzinę w lodówce. Przed podaniem, pokroić na kawałki.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz